Werkwijze stresscoaching bij Meerwelzijn

In het bedrijfsleven kom je vaker de term coaching tegen dan counseling. Daarom heet bij Meerwelzijn de behandeling voor stress op het werk ‘Stresscoaching’. Coaching is een persoonlijke begeleiding die erop gericht is je in positieve zin te veranderen, ervan uitgaande dat je gezond bent. Ik help je bij het verkrijgen van inzichten, bewustwording en gedragsverandering. Coaching richt zich vooral op het heden en de toekomst, waarbij er wordt toegewerkt naar het behalen van doelen. Stresscoaching past hier goed in, want voor goede persoonlijke groei is het wegnemen van obstakels belangrijk. Stress is vaak een van deze obstakels. Tijdens de stresscoaching wordt een proactieve en meewerkende houding van je verwacht. Hierbij werken we in een intensief traject, met duidelijke acties naar je doelen toe.
geluk stresscoaching

Werkwijze stresscounseling bij Meerwelzijn

Counseling, wat veel weg heeft van coaching, is een laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening. Algemene problemen en vragen met psychosociale achtergronden worden aangepakt. Bij counseling ga ik dieper in op je verleden. Ervaringen uit het verleden kunnen je belemmeren in je dagelijkse functioneren en dit kan veel stress veroorzaken. Door te achterhalen wat deze stressoren zijn en waar ze vandaan komen, wordt een persoonlijke, blijvende oplossing gevonden. Je gevoelens, gedachten en gedrag worden inzichtelijk gemaakt. Tijdens een intensief traject leer je jezelf beter kennen, leer je de stress te verminderen en krijg je tips en oefeningen om stress in de toekomst te voorkomen. Stresscounseling is erop gericht om je in een korte tijd naar een gewenste situatie te brengen. Je zult je snel energieker voelen.

COACHING en COUNSELING pas ik naast elkaar toe binnen een traject. Bij specifieke ernstige klachten (zoals trauma's, verslavingen, depressie, angststoornissen) kan ik je helaas niet helpen en zal ik je doorverwijzen.

“Het is waanzin wat anders te verwachten als je hetzelfde blijft doen”

— Albert Einstein

Welzijn en wél zijn

Welzijn is iets heel persoonlijks. Ieder mens beleeft welzijn op een andere manier. Voor de een heeft het een meer materiële betekenis, terwijl de ander welzijn ziet als een gevoel van ‘het goed hebben, in de breedste zin des woords’. Toch is er een rode draad in ieders beleving van welzijn te herkennen, namelijk: geluk. Voel je je wel, dan ervaar je geluk. Je bent gelukkig met de dingen die je hebt, met de dingen in je leven en met jezelf. Welzijn geeft dus een gevoel dat jij als persoon en het leven dat je leidt er wél mag zijn. Het gevoel van wél zijn is dan ook een van de doelen die ik nastreef tijdens de sessies.
vitaliteitspiramide

Ken je de vitaliteitspiramide al?

Tijdens de sessies ga je ook kennismaken met de Vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt. Met deze piramide ontdek je wat de belangrijkste elementen voor jou zijn om je energiek en vitaal te voelen. De piramide bestaat uit de volgende lagen:

 

– Zinvol leven: ontdek wat jou gelukkig maakt
– Ondersteunende relaties: onderhoud je vriendenkring
– Positief denken: sta positief in het leven
– Regelmatige herstelmomenten: zorg voor voldoende ontspanning en rust
– Voldoende beweging: beweeg voldoende om je lichaam gezond te houden
– Optimale voeding: voed je lichaam met gezonde voeding

Wil je meer welzijn in je leven? Zet nu je eerste stap

Heb je een vraag over stresscoaching of stresscounseling? Wil je een sessie inplannen of wil je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen?
Neem dan contact op met Meerwelzijn.